Despre noi

Forsius este importator si distribuitor exclusiv pentru Romania si Ungaria de vopsele auto a caror producator este bine cunoscuta companie olandeza Akzo Nobel. De asemenea, importam si distribuim accesoriile si echipamentele specifice activitatii din atelierele de vopsitorie.
Akzo Nobel este lider mondial în producerea de vopsele şi accesorii pentru piaţa de automobile. Fondată în Amsterdam, Olanda, compania produce şi furnizeaza o gama larga de vopseluri, lacuri si produse chimice speciale, in 2018 inregistrand o cifra de afaceri de 15,4 miliarde de euro. In realitate, este cea mai mare companie de profil din intreaga lume, cu cei 60.000 de angajati ai sai din 80 de state, si din aceasta postura furnizeaza produse chimice pentru industria auto din intreaga lume.
 
Akzo Nobel furnizeaza o paleta extrem de diversificata de vopsele, intre care putem mentiona sistemele complete de vopsire: Sikkens®, Lesonal®, Dynacoat®.
Istoria Numelui Forsius
1611 - Finlanda - Cel mai vechi cerc cromatic pe care îl cunoaștem azi, care își merită numele, provine de la Aron Sigfrid Forsius, astronom, preot și neoplatonist finlandez. Forsius a devenit profesor de astronomie în Uppsala (Suedia) în anul 1603. Mai târziu se deplasează ca și preot în Stockholm și mai departe în țară. În cercul său cromatic, între culorile negru și alb, roșu este plasat la o parte, cum era din antichitatea clasică, iar albastrul pe partea cealaltă; galbenul este plasat între alb și roșu, galbenul palid între alb și galben, portocaliul între galben și roșu.
Mai multe detalii și pe www.colorsystem.com 
Scurt istoric
Echipa Forsius s-a infiintat la 1 septembrie 2004, cu numai 6 oameni. In 2019, adica 15 ani mai tarziu, Forsius este unul din liderii pietei romanesti de vopsele auto, in timp ce numarul angajatilor s-a marit de peste 4 ori.